Ajuda de 325 euros setmanals per a dos mil artistes

Ajuda de 325 euros setmanals per a dos mil artistes Uns artistes de carrer a Grafton Street, Dublin 2 / Foto: Liffey

La vida de l’artista i del creador cultural és molt dura i precària, llevat de si hom és molt conegut i popular, i si amb això no n'hi hagués prou, la pandèmia ha complicat encara més les coses a aquest sofert col·lectiu arran del tancament del lleure nocturn durant més d’un any i mig, incloses les galeries, sales de concerts i teatres, que són els llocs on bona part dels artistes miren de guanyar-se les garrofes, alguns amb més sort que altres.

De fet, la sort també serà un factor clau en la iniciativa endegada pel departament de Cultura a fi de revitalitzar el sector i que durant un període pilot de tres anys (2022-2025) atorgarà una ajuda  de 325 euros setmanals a dos mil artistes; en aquest sentit, els beneficiaris de l’Ingrés Bàsic per a les Arts seran triats aleatòriament entre tots els qui presentin una sol·licitud vàlida, que tenen fins al dotze de maig a la una del migdia per a fer-ho. Amb tot, no hi haurà barra lliure i per a entrar al sorteig s’haurà de demostrar que el candidat té dots creatius i que ja fa anys que es dedica a aquesta activitat.

Durant la presentació de la iniciativa, Catherine Martin, ministra de Cultura, va afirmar que aquesta ajuda és una nova era per a les arts a Irlanda i que a mesura que els artistes i professionals creatius surten de l'impacte devastador de la pandèmia, el govern es compromet a oferir un nivell de suport sense precedents mentre cerquen de reconstruir la seva manera de guanyar-se la vida. Martin també va assegurar que no només volia que les arts es recuperin sinó que també floreixin.

 

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt