Electric Picnic 2022: molta pluja, droga i... també música

Electric Picnic 2022: molta pluja, droga i... també música Un dels concerts de l'edició d'enguany del festival / Foto: Electric Picnic

Tots els esdeveniments multitudinaris que ja havien esdevingut uns clàssics de l’estiu, sobretot festivals de música, van ser víctimes de la pandèmia i a desgrat dels seus fans, van haver de suspendre’s, però ara, amb la tornada a la normalitat i les ganes de festa de molts ciutadans, sobretot els joves, que van passar dos anys gairebé sense lleure, s’ha acabat el fosc parèntesi i aquest cap de setmana -de divendres a diumenge- hordes de revellers han omplert els camps d’Stradbally (Comtat de Laois) a la recerca de gresca a l’Electric Picnic.

De tota manera, no tot han estat flors i violes perquè una meteorologia adversa no ha acompanyat gens, sobretot dissabte, en què la pluja que va caure durant tot el dia va deixar el terreny en molt mal estat i és que el fet que el sòl al centre d’Irlanda no sigui gaire porós suposa que quan cau molta aigua no es filtri gens de pressa i quedi tot enfangat. Això va fer que alguns assistents, probablement els urbanites més amants de les comoditats d’una llar, decidissin d’anar-se’n cap a casa, malgrat que diumenge el temps va millorar una mica.

Una altra cosa que va destacar a Stradbally va ser la droga, molt habitual en aquesta mena de festivals, fins al punt que el Servei de Salut va muntar un laboratori mòbil en què es podia deixar una mostra de manera anònima i obtenir el resultat al cap d’uns minuts. Amb tot, les autoritats van haver d’advertir que allò no volia dir que hi hagués barra lliure de drogues sinó que era a fi d’alertar del perill en cas de trobar substàncies perilloses, com va passar en diverses ocasions arran de la circulació d’èxtasi i d’amfetamines, que podien provocar una estimulació prolongada, insomni, ansietat, paranoia, sentiments suïcides i psicosi.

Òbviament, també hi va haver música, molta música, malgrat que, a banda de grups com Snow Patrol, Arctic Monkeys, Fontaines D.C. i The Coronas, aquests darrers havent estat víctimes per partida doble del coronavirus -d’una banda, pel nom i de l’altra, per la prohibició de fer concerts-, bona part dels artistes no eren gaire coneguts. Tanmateix, cada any es fa palès que per als assistents a l’Electric Picnic el cartell és irrellevant perquè les entrades s’exhaureixen el mateix dia en què es posen a la venda encara que no se sàpiga qui hi actua. D’altra banda, les entrades per a l’edició 2023 es podran comprar a partir de dissabte vinent.

Foto original

 

Torna a dalt