La desfilada de Sant Patrici posa color al centre de Dublin

La desfilada de Sant Patrici posa color al centre de Dublin Fauna diversa a la tradicional desfilada de Sant Patrici / Foto: Liffey

Tot i el cel encapotat i alguna gota que s’ha escapat de tant en tant, els carrers del centre de Dublin, de Parnell Square fins a Saint Stephen’s Green, han aplegat centenars de milers de persones, abillades amb tota mena de parafernàlia per a l’ocasió i essent el barret verd de leprechaun l’element més vistós, que no s’han volgut perdre la tradicional desfilada de Sant Patrici, l’esdeveniment més multitudinari que se celebra a Irlanda i que, probablement, en alguns llocs, com el carrer O’Connell, també és l’activitat a l’aire lliure en què més gent que hi va, no veu absolutament res.

GALERIA DE FOTOS a sota

El gros dels espectadors arrenglerats darrere de les tanques són vinguts d’ultramar o irlandesos amb fills petits, que no es volen perdre la parade; la resta de la població, o bé ho mira per la tele o bé va a les múltiples desfilades locals que es fan arreu del país, evidentment, amb un format més petit.

En aquest sentit, molts eviten de fer el desplaçament, atès que l’afectació al transport públic és molt important, i és que la desfilada sempre és igual, amb un ampli ventall de participants, alguns fent coreografies amb menys o més gràcia, d’altres arrossegant carrosses amb música que anima l’ambient, n’hi ha que mostren tota mena de fauna i el que anima més la gent: les bandes de música, en què destaquen les universitats dels Estats Units i el Canadà així com la banda de gaites dels Bombers de Dublin. I enguany el país convidat ha estat Veneçuela, que ha aportat el toc llatí a la jornada. I finalment apareixen els de les bicicletes, cosa que vol dir que la desfilada s’ha acabat.

I després, al crit d’aparteu les criatures! molts fan via cap al pub, on es troben els que ja fa temps que hi són, fent brollar els sortidors de cervesa sense aturador. Destaca la popularíssima zona de Temple Bar, que esdevé una llauna de sardines i on, de mica en mica, a vegades arran d’un nivell d’alcoholèmia elevat i d’altres per a fer-se veure, comença la festa. Bon Sant Patrici!

Podeu mirar el vídeo a Liffey TV

Torna a dalt