Cada cop més cruïlles envaïdes per l'art de Dublin Canvas

Cada cop més cruïlles envaïdes per l'art de Dublin Canvas Una obra del projecte Dublin Canvas a tocar de Heuston Station / Liffey

Com a tot arreu, a Dublin les caixes regulació semafòrica eren una estructures d’un trist i fred color gris, amb l’agreujant que n’hi havia algunes que encara esdevenien més lletges gràcies al fet que algú hi afegia gargots sense gens de gràcia ni significat o grafits de dubtosa qualitat. De tota manera, això va començar a canviar l’estiu del 2015 gràcies a la iniciativa Dublin Canvas que, mitjançant l’aportació de desenes d’artistes, tant de professionals com d’amateurs, ha convertit les tristes i fredes caixes metàl·liques en art.

Podeu mirar el vídeo de Liffey TV al final de l'article.

El disseny és lliure, però hi ha unes restriccions, com no infringir drets d’autor, no fer publicitat de cap marca comercial, que no s’hi il·lustri drogues o begudes alcohòliques o que només hi hagi text. D’altra banda, a fi d'assegurar-se l'acceptació dels veïns hom demana que el tema estigui relacionat amb la zona on hi ha la caixa de regulació, tot i que no sempre és així, però en cas que el disseny sigui bo i no generi queixes, els responsables de Dublin Canvas fan els ulls grossos i li donen el vistiplau.

La temàtica és molt variada: n’hi ha d’animals, en què predominen els ocells i els mítics gatets, tan populars a les xarxes socials, malgrat que la fauna és força diversa, incloent-hi els gossos de l’Áras, és a dir la casa del president.

També n’hi ha amb missatge, de la vida en general o d’amor...

Amb indicacions per travessar el carrer look right...

Els que repliquen la icònica arquitectura georgiana...

Els que van conjuntats amb l’edifici del darrere...

Els que recorden residents o nascuts a la zona, com Francis Bacon a Baggot Street o Oscar Wilde a Merrion Square...

Relacionats amb l’esport, com el Bohemian FC de Phibsboro, a tocar de l’atrotinadíssim Dalymount Park...

O els Dubs de celebració a prop del Croker, Up the Dubs!

La música, amb Freddy Mercury, Phil Lynott i davant del Pantibar, l’inici de la cançó I will Survive de Gloria Gaynor...

També es recorda personatges populars dels carrers de la ciutat, alguns una mica llunàtics...

El passat, tant de la vikinga Dublin com de les lliures irlandeses d’abans de l’euro...

Els mitjans de transport, com el Luas, el tramvia dublinès, i el tren, en aquest cas a tocar de Heuston Station...

I una que va passar el filtre amb calçador, un crani davant d’una oficina bancària, probablement d’algun artista a qui AIB va denegar la hipoteca.

 

Torna a dalt