Falsa alarma en el cas del cotxe accidentat a Wexford

Falsa alarma en el cas del cotxe accidentat a Wexford El cotxe "accidentat" a Wexford / Foto: Elizabeth Whyte @wexfordartscentre (Instagram)

D’ençà de mitjan agost, els qui passen per davant del Wexford Arts Centre i encara no saben de què va la història s’enduen un ensurt dels grossos quan veuen un cotxe de cap per avall, tot i que l’alarma s’acaba quan s’assabenten que no és que un conductor eixelebrat hagi perdut el control del cotxe, sinó que forma part d’una exposició de Micheál O’Connell, artísticament conegut com a Mocksim. Tanmateix, l’obra ha generat algunes crítiques i és que hi ha qui creu que pot ser una experiència traumàtica per als qui han estat víctimes -directes o indirectes- d’un accident.

L’exposició duu el títol de System Interference, nom que il·lustra perfectament l’ampli ventall d’interferències en tota mena d’elements de la vida moderna, com sistemes informàtics, xarxa de carreteres, molins de vent o camps de golf, entre altres. Les obres d’art exposades, que tenen diversos formats -com paper imprès, imatges que fan voltes en bucle o gravacions sonores- fan referència a temes mediambientals, de democràcia i de presa de decisions.

D’altra banda, aquesta no és la típica exposició on hom només mira les obres d’art, sinó que se cerca la interacció dels visitants. A més, la System Interference podria ampliar-se a l’exterior del Wexford Arts Centre, com ja passa amb el cotxe accidentat, probablement mirant de crear interferències més enllà del centre artístic.

Tot i que el cotxe va ser col·locat ara fa mig mes amb l’objectiu de fer publicitat i que la gent en parlés, l’exposició va inaugurar-se dissabte passat amb una conversa a càrrec de l’historiador Michael Fortune, especialitzat en cinema i fotografia. Fortune també farà una visita guiada el divendres 22 de setembre en la jornada de portes obertes durant la Culture Night 2023.

System Interference romandrà al Wexford Arts Centre fins al quatre d’octubre. Podeu trobar més informació AQUÍ.

Torna a dalt