El trapeton sardanístic de The Tyets fa embogir Dublin

El trapeton sardanístic de The Tyets fa embogir Dublin Tot a punt per al salt del "Bailoteo" / Fto: JJ Fontanet

The Tyets, el grup de moda del panorama musical català, va aterrar dijous a Dublin en el tercer concert de la gira internacional que abans els havia dut a Madrid i a Brussel·les i que ha continuat per Londres i Copenhaguen. Els mataronins Oriol de Ramon i Xavier Coca van fer vibrar de valent un Bernard Shaw ple a vessar -sold out, totes les dues-centes entrades venudes- amb el seu trapeton Made in el Maresme que, com el seu nom indica, és una barreja de trap i de reggaeton.

Òbviament, el moment més esperat va ser el del Coti x Coti, una cançó de ritme molt enganxós que va encendre la sala i que va animar a alguns a unir les mans, fer una rotllana i ballar una cosa semblant a una sardana. De Ramon i Coca van acabar la interpretació del seu hit al mig de la pista.

Un altre tema top que va fer embogir el Bernard Shaw va ser Bailoteo amb salt inclòs.

El duet maresmenc també va tenir detalls per a la parròquia local anglòfona, cantant clàssics com Sweet Caroline.

D’altra banda, els canvis de ritme van ser constants fins al punt que de Ramon i Coca van decidir de descansar una mica, això sí, sense parar de cantar, i aprofitant la calma de la cançó Cada dia van seure a l’esglaó de l’escenari amb els músics que els acompanyaven: un al baix, un altre als teclats i un a la bateria.

The Tyets van repassar el seu darrer disc, Epic Solete, amb cançons que parlen de coses molt variades, com quedar al Mataró Park o de beure una birra quan fa calor. D’altra banda, el públic va demostrar un alt coneixement de les lletres i no va parar de cantar, com la història de l’Olívia, que ja és una més de la família.

Aquest concert és el tercer d’un grup català a Dublin en només tres mesos -abans havien vingut Germà Negre i Ebri Knight- i és que el Casal Català d’Irlanda, després de la hibernació obligatòria durant la pandèmia, ha tornat amb molta força.

Podeu mirar el vídeo a Liffey TV

Torna a dalt