Andy Warhol fa rècord de visites a la Hugh Lane Gallery

Andy Warhol fa rècord de visites a la Hugh Lane Gallery Entrada de la Hugh Lane Gallery, a Parnell Square (Dublin 1) / Liffey

El Comú de Dublin ha anunciat que gairebé 135.000 persones han visitat la Hugh Lane Gallery durant la recent exposició Andy Warhol Three Times Out, un fet gens estrany tenint en compte que es tracta d’una de les icones del pop art i que suposa el rècord de visitants en tota la història d’aquesta galeria situada a Parnell Square (Dublin 1). L'exposició va tenir lloc del 6 d'octubre al 28 de gener i va comptar amb més de 250 obres d'un dels artistes més celebrats del segle XX, essent la més important dedicada a Warhol que s'hagi fet mai a Irlanda i la primera d'aquesta mena en vint-i-cinc anys.

De mitjana, 1.500 persones van visitar la galeria cada dia i l'entrada gratuïta els dimecres al matí va tenir un fort poder d’atracció, atès que més de 6.500 visitants van gaudir d'aquesta oferta. D’ençà de l’octubre, la Hugh Lane Gallery va acollir més de 450 visites guiades i més de 13.000 participants de totes les edats als programes d'educació i divulgació que s’hi van organitzar, inclosos obradors, xerrades i programes escolars dirigits per artistes.

Per la seva banda, Daithí de Róiste, batlle de Dublin, s’ha mostrat molt satisfet amb el nombre de visitants rècord i amb la increïble implicació del públic. De fet, durant l’hivern, quan la gent cerca activitats a l’interior, l'exposició de Warhol va esdevenir un punt d’atracció per a persones d’arreu del món i és que l’artista nord-americà de pares de l'Europa de l’Est és una icona mundial que no coneix fronteres.

La Hugh Lane Gallery ofereix un ampli ventall de col·leccions, exposicions, programes educatius i de divulgació per a tots els públics durant tot l'any i acull el cafè Fáilte le Grá -Benvinguts amb amor, en gaèlic- i una llibreria molt ben assortida.

En el comiat de l’exposició, Barbara Dawson, directora de la galeria i co-comissaria d’Andy Warhol Three Times Out, va voler agrair als visitants, tant els regulars com els puntuals, el seu suport i compromís amb l'exposició i els actes paral·lels que, segons Dawson, van contribuir a la reputació cultural mundial de Dublin i així hauria de continuar en el futur perquè els equips de comissaris de la galeria treballen amb diligència entre bastidors en més exposicions.

Podeu visitar www.hughlane.ie per a obtenir els detalls de programació actualitzats.

 

Torna a dalt