Sant Jordi arriba a Dublin a ritme de rumba made in Sligo

Sant Jordi arriba a Dublin a ritme de rumba made in Sligo El concert de Felip Carbonell al Bernard Shaw / Foto: Liffey

La diada de Sant Jordi ha arribat per avançat a Dublin amb una festa poètico-musical organitzada pel Casal Català d’Irlanda al pub The Bernard Shaw de Glasnevin, que de fa temps ha esdevingut l’escenari dels concerts de bandes nostrades que fan parada a la capital irlandesa.

La primera part de l’acte ha tingut la poesia de protagonista, amb poemes d’autors com Vicent Andrés Estellés, Joan Vinyoli o Blanca Llum Vidal, entre altres. La lectura ha anat a càrrec de Martí Sales, que el dia anterior havia participat al Sant Jordi organitzat per la Universitat de Maynooth. El fet que ningú sabés com s’apagaven els llums de l’escenari ha fet néixer un nou concepte cultural: la discopoesia.

I després de la calma poètica ha arribat la festa amb una banda capitanejada per Felip Carbonell.

Com d’habitud, al principi ha costat una mica de fer moure la carcanada als assistents, però sempre hi ha qui obre el ball.

Carbonell és un admirador del Gato Pérez i això es veu molt clarament en el seu repertori, que inclou molts dels clàssics del músic catalanoargentí, com la Curva del Morrot, BCN, BCN o Rumba dels 60’s.

I tot i que encara manquen dos mesos per Sant Joan, també n’han fet un recordatori per als més despistats. De fet, l’any passat ja van tocar a Dublin en aquesta festa que marca l’inici de l’estiu.

D’altra banda, també han inclòs rumba més actual, com El meu poble, de Txarango, interpretat per la soprano mallorquina Paula Riera, que acompanyava la banda.

I per acabar, un clàssic d’origen colombià popularitzat pel mestre Peret: la història de l’amic Blanco Herrera, que tothom donava per mort, però que havia anat de parranda; de fet, hi ha hagut rumors apuntant que l’havien vist a Temple Bar prenent unes pintes, tot i els preus prohibitius d’aquesta zona de pubs.

Bon Sant Jordi a tothom!

Podeu mirar el vídeo a Liffey TV

Torna a dalt