Una Diada molt musical, però amb un final massa sobtat
El Bernard Shaw de Glasnevin va tornar a ser el punt de trobada de la Diada a Dublin en un acte que va tenir la música de protagonista principal.
La sessió va engegar amb Rikus i els Barretines, un grup d’animació infantil que va fer ballar petits i grans, a ritmes diferents, a vegades més lent i altres, més de pressa.
El següent a pujar a l’escenari va ser Inúka, un irlandès que parla català i que fa uns anys va fer la versió de l’Estaca en gaèlic, tot i que en aquesta ocasió va atrevir-se a cantar-la en català. Inúka canta en gaèlic, anglès i... català.
Després va ser el torn de The Dream of Horses, un duet catalano-irlandès format per la Julie de Cork i el Pep de Santa Coloma de Farners, que fa uns anys es van conèixer a la Costa Brava i que fan una música que combina molts estils. També canten temes de Raimon, produccions pròpies i a manca del Felip Carbonell, mallorquí resident a Sligo i rumber oficial de les festes del Casal, rumba, amb la història de Blanco Herrera, que no estava muerto...
Finalment, va arribar l’hora de DesgarraSound i Berk, un curiós duet que combina música electrònica amb violí i que ja van actuar al mateix lloc durant la festa de Sant Joan. A vegades només hi ha música electrònica, d’altres només violí i a vegades tot alhora. Una cosa que destaca en les actuacions de DesgarraSound és que sembla que s’enganxi els dits amb Loctite a la taula de so.
Cap al final, la cosa anava de baixada i sense frens, només quedaven els més díscols, amb moltes ganes de festa, però es va produir un clàssic a les actuacions d’aquest DJ al Bernard Shaw: els del pub li deien que havia d’acabar, però va continuar. A diferència de Sant Joan, que va acabar per decisió pròpia, aquesta vegada, sense avisar, li van tallar el so, posant punt final a la festa.
Podeu mirar el vídeo a Liffey TV