Lenin parlava anglès amb accent de Rathmines

Lenin parlava anglès amb accent de Rathmines El president soviètic Lenin / Foto: Wikipedia

El Taoiseach Enda Kenny ha rebut l’ajuda diplomàtica de Rússia després d’haver ficat la pota durant l’homenatge a Michael Collins a Béal na mBláth (Comtat de Cork) el passat diumenge quan va dir que, entre d’altres proeses, el Big Fella havia fet venir Lenin a Irlanda, circumstància de la que no hi ha cap constància i que va ser reconegut com un error pel mateix Kenny. A més, les idees dels dos personatges no eren gaire semblants.

Els russos han dit que no passa res per l’error i que tot i que Lenin no havia estat mai a Irlanda, parlava anglès amb accent irlandès, més concretament del barri de Rathmines (Dublin 6). La raó d’això és que el líder soviètic va anar a Londres diverses vegades i va decidir contractar un professor d’anglès, triant un irlandès perquè sortia més econòmic que algú d’Anglaterra.

Aquest fet queda confirmat en un article de l’autor del llibre “La Guerra dels Mons”, HG Wells, que va reunir-se amb Lenin a Moscou l’any 1920 i de qui va notar un fort accent irlandès. Roddy Connolly, fill d’un dels líders de l’Aixecament de Pasqua del 1916, James Connolly, també va trobar-se amb el mandatari rus i va ser encara més especific dient que el seu accent era de Rathmines. De moment no se sap ni el nom ni el lloc de naixement del “teacher” de Lenin.

No és la primera vegada que hi ha dubtes sobre si un dirigent rus o de l’URSS visita Irlanda o no i l’any 1994 el llavors president Ieltsin va aterrar a l’aeroport de Shannon però no va baixar de l’avió. La seva filla va assegurar que va ser perquè havia patit un atac de cor i no perquè anés borratxo, com sempre s’havia pensat.

Font: Irish Independent

Foto original

Torna a dalt