L’Aixecament de Pasqua del 1916 a ritme de rap

L’Aixecament de Pasqua del 1916 a ritme de rap Rètol commemoratiu de l'Aixecament de Pasqua de 1916 al centre de Dublin / Foto: Liffey

Els alumnes de cinquè curs de la Trinity Comprehensive School de Ballymun (Dublin 11) facilitaran les coses a aquells que no siguin molt propensos a estudiar gràcies a una cançó de música rap que explicarà els fets ocorreguts a final d’abril del 1916 al centre de Dublin quan uns quants irlandesos, amb Padraic Pearse de portaveu, van proclamar la República d’Irlanda davant del GPO d’O’Connell Street (Dublin 1).

L’origen del projecte musical ha estat el debat “2016 – Necessitem una altra proclamació?” que els alumnes faran a l’escola el proper 21 de març i es basarà en el llibre de Gerard O’Neill ”2016 – A New Proclamation for a New Generation”. També han gravat un videoclip que penjaran a Youtube properament.

Els estudiants han reconegut que és molt més fàcil i divertit conèixer la història d’aquesta manera i a més, com diu el director del centre d’ensenyament, l’interès per la història de l'Easter Rising ha estat molt més gran que no pas si s’hagués fet a la manera tradicional a base d’estudiar llibres de text.

Font: Evening Herald

URL curta: ves.cat/dPMX

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt