Cork celebra Sant Jordi amb cinema català

Cork celebra Sant Jordi amb cinema català Isona Passola durant la seva intervenció / Foto: Núria Massot

En motiu de la celebració del Cork World Book Fest, que se celebra des de l'any 2005, i de la diada de Sant Jordi, el lectorat de català va convidar Isona Passola per presentar el seu nou projecte cinematogràfic, L'endemà. L'acte, celebrat el 27 d'abril a la Biblioteca de Cork, es va dur a terme gràcies a la col·laboració de l'Institut Ramon Llull, la Biblioteca Municipal i el Departament d'Estudis Hispànics de la Universitat de Cork.

La recentment nomenada Presidenta de l'Acadèmia de Cinema Català, productora també de Pa Negre i directora del documental Cataluña-Espanya, va explicar l'èxit del procés de micromecenatge mitjançant el qual ha aconseguit els fons per desenvolupar el projecte i que ha entrat al rànquing mundial dels cinc projectes de crowdfunding que més diners han recaptat.

A més, va explicar al públic assistent el context políticosocial que motiva el treball i la voluntat de mirar al futur de Catalunya des de l'optimisme, intentant donar resposta als temes que més es qüestiona la gent a l'hora de formar un estat independent.

Isona Passola va ser presentada per Helena Buffery, responsable dels estudis catalans a Cork i Presidenta de l'Anglo-Catalan Society. A més, Eva Bru-Domínguez, investigadora postdoctoral al Departament d'Estudis Hispànics, va oferir un tast de cinema català contemporani. En aquesta intervenció, l'Eva va mostrar i analitzar determinades escenes cinematogràfiques relacionades amb la identitat i la memòria de Catalunya.

L'acte va tenir un gran èxit tenint en compte que al mateix temps l'equip local de rugbi, el Munster, jugava la semifinal de la copa d'Europa. Una vuitantena de persones van assistir a la biblioteca, interessades tant en el cinema català com en la situació actual que viu Catalunya, creant un debat posterior molt interessant amb la directora. La gran afluència de públic, que en finalitzar l'activitat va poder gaudir d'una degustació de productes catalans, va demostrar un cop més l'interès per la cultura catalana a Irlanda.

Fotos: Núria Massot - Més fotos a Facebook

Núria Massot

Va viure a Cork des de l'any 2010 fins al 2014. És traductora i ha fet classes de català a la Universitat de Cork. Actualment viu a Anglaterra. 

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt