El veto a la contractació de personal afecta les biblioteques

El veto a la contractació de personal afecta les biblioteques La biblioteca municipal de Phibsboro, Dublin 7 / Foto: Liffey

Algunes biblioteques públiques s’han vist obligades a tancar dies sencers o a reduir els horaris d’obertura arran de la manca de personal i és que el veto a la contractació de treballadors per part de l'Estat, sumat a les jubilacions, han fet que alguns serveis públics hagin de fer mans i mànigues per tal de mantenir un mínim de qualitat en la prestació.

Entre les zones més afectades hi ha el subcomtat de Dún Laoghaire-Rathdown que del 2007 al 2011 va reduir la plantilla de les seves biblioteques de 91 a 75 treballadors. També destaca el comtat de Cavan, on l’obertura de sis biblioteques depèn de si els seus treballadors són de vacances o no.

En aquest sentit, el President Higgins, durant una visita de dos dies a diverses biblioteques de Cork, va fer una defensa aferrissada d’aquests espais públics dient que eren vitals per a la societat i que la gent els necessitava a fi de reunir-se amb d’altres persones.

Font: Irish Independent

URL curta: ves.cat/fWFP

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt