Kells reclama el retorn a la ciutat del seu famós llibre

Un grup de ciutadans de Kells (Comtat de Meath) ha començat una campanya perquè el Trinity College els torni com a mínim un volum del llibre més famós d’Irlanda, el Llibre de Kells, que és una de les majors atraccions turístiques de la capital irlandesa i una importantíssima font d’ingressos per al Trinity.

El llibre, considerat una obra d’art, va ser escrit cap a l’any 800 DC per uns monjos establerts a Kells després que el seu monestir en una illa escocesa hagués estat saquejat pels víkings. Consta de 340 folis i des del 1953 està dividit en 4 volums, dos dels quals exposats al públic. Va desaparèixer de Kells poc abans que hi entressin les tropes d’Oliver Cromwell el 1654 però va ser donat sis anys després al Trinity College que des de llavors n’ha tingut cura.

Segons el consell d’administració de la universitat, des de l’any 2000 no s’accepta cap petició de préstec per molt important que sigui la institució que faci la sol·licitud. Lamenten la decepció que pugui provocar aquesta política tant restrictiva però la preservació i la seguretat del manuscrit és una prioritat per sobre de qualsevol altra cosa.

Font: Irish Independent

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt