La pressió turística fa que An Daingean torni a ser Dingle

An Daingean, la coneguda i turística població del Comtat de Kerry recuperarà oficialment el seu nom en anglès Dingle i de cara a la galeria també oficialitzarà el gaèlic Daingean Uí Chúis, gràcies a una nova Llei de Medi ambient que s’aprovarà properament. El nom actual d’An Daingean desapareixerà.

En el sector turístic tant la vila com la península sempre se l’ha anomenat Dingle però la llei de llengües del 2003 va canviar les coses donat que tots els noms oficials de llocs situats a les Gaeltachtaí havien de ser en gaèlic. Així doncs, el ministre d’Afers Gaèlics de l’època Éamon Ó Cuív va oficialitzar el nom gaèlic An Daingean l’any 2005.

Això no va agradar gens als qui depenien del turisme perquè molts visitants no hi sabrien arribar a no ser que veiessin un senyal amb la paraula Dingle i molts dels nous senyals escrits només en gaèlic van ser alterats per la coneguda com a Brigada Dingle Dangle.

El 2006 el Consell Comtal de Kerry va celebrar un plebiscit amb la proposta de canviar el nom per Dingle Daingean Uí Chúis però el fiscal general de l’Estat va tombar la proposta perquè un Consell Comtal no tenia potestat per canviar el nom oficial d'un lloc.

Font: Irish Times

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt