Saint Patrick’s

Saint Patrick’s Les Kilgore Rangerettes & All-Stars, Texas, EUA / Foto: Liffey

Avui 17 de març, dia del Sant Patró, el centre de Dublin s'ha omplert de gom a gom amb centenars de milers de persones, irlandesos i turistes vinguts d'arreu, durant la tradicional desfilada de Sant Patrici. El recorregut, com sempre, ha anat des d'una mica més amunt de Parnell Square (Dublin 1) fins Saint Patrick Street (Dublin 8), just davant de la catedral homònima. El cel ha estat força encapotat però no ha plogut i fins i tot hi ha hagut ullades de sol.

A la desfilada hi havia tot tipus de participants com militars, policies, saltimbanquis, ballarins, cantants, actors, etc. però com d'habitud, el que ha donat més caliu a l'esdeveniment han estat les bandes de música, la majoria provinents d'universitats nord-americanes així com dues d’Alemanya, una de Baviera i una altra de Selva Negra, una d'Irlanda, del barri de Clondalkin (Dublin 22), i una de Mèxic, el Batallón San Patricio. També hi ha participat l'alcalde de Dublin, l'independent Christy Burke que, com mana la tradició, ha fet el recorregut dalt d'una carrossa.

I després de la desfilada, quan literalment han apartat les criatures, ha començat l'altra cara de la festa, la que deixa el servei d'urgències dels hospitals plens a vessar, tant pel consum abusiu d'alcohol en si com pel efectes col·laterals com caigudes o baralles.

GALERIA DE FOTOS a sota - Vídeos aquí

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt