Dublin viu 4 dies de malson recordant Bram Stoker

Dublin viu 4 dies de malson recordant Bram Stoker L'alcaldessa de Dublin, en primer pla, lluint ullals / Foto: Bram Stoker Festival via FB

Del 23 al 26 d'octubre, tant de dia com de nit, la ciutat de Dublin tindrà malsons de tot tipus gràcies a la celebració del Bram Stoker Festival, un esdeveniment que recorda la figura d'aquest escriptor mundialment conegut per la seva novel·la “Dràcula”, basada en el personatge real de Vlad Tepes, un príncep de Valàquia molt avesat a episodis de sang i fetge.

Stoker va néixer a Clontarf (Dublin 3) el 8 de novembre del 1847 i va estudiar al Trinity College. La seva feina com a funcionari al Dublin Castle la combinava amb la de crític de teatre al vespertí Dublin Evening Mail, que era propietat de l'escriptor de gènere gòtic Sheridan Le Fanu. L'any 1878 va casar-se amb Florence Balcombe, una antiga xicota d'Oscar Wilde, i poc després va mudar-se a Londres a fer una feina relacionada amb el teatre. Va ser a la capital britànica on va començar a escriure “Dràcula”, publicada l'any 1897 i que ha esdevingut una icona de la literatura de terror.

Les activitats programades són per a tot tipus de públic: per a la gent normal hi ha exposicions sobre qui era Bram Stoker, activitats per a famílies amb nens i mercats gòtics, entre altres. Per als valents i els que cerquin emocions fortes s'ha preparat una sessió de cinema de terror al Lighthouse Cinema d'Smithfield (Dublin 7), una visita a una biblioteca del segle divuit a les fosques però a la llum d'espelmes o un ball de vampirs en una discoteca.

L'ambient de terror ja va començar a apoderar-se de la capital irlandesa divendres quan un grup de dràcules va envair la Mansion House, la residència oficial de la primera autoritat de Dublin, i va aconseguir que l'actual alcaldessa, Críona Ní Dhálaigh, s'apuntés al festival lluint els dos ullals allargats que sempre s'han associat al personatge del Comte Dràcula.

Més info a www.bramstokerfestival.com

URL curta: bit.ly/1Utgaio

Foto original

Torna a dalt