Galway ordena que s'esborri el seu propi mural

Galway ordena que s'esborri el seu propi mural El mural de la discòrdia a William Street, Galway / Foto: Maria McHale via Twitter

El passat mes de juliol el Comú de Galway va encarregar un mural per a la façana d'un edifici situat a William Street on hi havia hagut una botiga de draps i teles i que amb la seva lletjor es veia com una amenaça a la candidatura de la ciutat com a Capital Cultural Europea 2020. Segons ha explicat un portaveu de la senyora Una Taaffe, propietària de l'immoble, el responsable en assumptes d'art al consistori, James Harrold, va demanar-los permís, verbalment, per tal de poder pintar-hi un mural relacionat amb el lema de la candidatura, “Making Waves” (Fent Onades).

Després del vistiplau de la propietària uns artistes van pintar un mural sobre la façana que, un cop amb la cara neta, va ser un dels punts del recorregut dels jutges que havien de decidir la capital cultural europea. De tota manera, malgrat la millora, els colors fúcsia i rosa no van agradar gens a alguns comerciants del carrer, que trobaven que no encaixaven gaire amb l'entorn d'edificis medievals de la zona.

I ara fa una setmana, tot just dos mesos després d'haver demanat permís per poder pintar la façana i en un moviment totalment kafkià, el mateix Comú va enviar un avís a la propietària demanant-li que esborrés el mural tot acusant-la d'haver-lo pintat sense haver-ne demanat permís. La senyora Taaffe ha assegurat que esborrarà el mural perquè no vol córrer el risc d'haver d'anar a judici i irònicament s'ha preguntat si l'hauria de pintar fúcsia.

Amb tot, Galway va ser escollida Capital Cultural Europea 2020, juntament amb la ciutat croata de Rijeka.

Font: Connacht Tribune 

Foto original

Torna a dalt