La russa més rica compra el Morrison Hotel

Elena Baturina, de 48 anys i considerada com la dona més rica de Rússia, ha tancat un contracte per comprar el Morrison Hotel situat a Ormond Quay (Dublin 1). El preu final acordat amb la NAMA (el banc públic d'actius immobiliaris tòxics) se situa entre els 20 i els 25 milions d'euros i és més que probable que aquest import sigui inferior al que la NAMA va pagar; com a conseqüència d'això el contribuent irlandès hi haurà sortit perdent, com sempre.

El Morrison va obrir les portes l'any 1999 i va ser un dels primers hotels de disseny construït a la capital irlandesa. El seu promotor, l’empresari Hugh O'Reagan, va veure com el seu imperi de pubs Thomas Read Group va entrar en concurs de creditors l'any 2009 ofegat pels deutes milionaris amb l'Anglo Irish Bank (80 milions) i l'Irish Nationwide (180 milions).

Pel que fa a la senyora Baturina se sap que viu a Londres i que és una dona feta a sí mateixa, va començar treballant en una fàbrica i ha acabat milionària amb la seva empresa constructora Inteko; es calcula que la seva fortuna personal ronda els 2.200 milions d'euros. De tota manera la senyora no està exempta de polèmica pels qui l'acusen d'haver-se enriquit gràcies al fet que el seu marit Yury Luzhkov fos alcalde de Moscou fins l'any 2010.

Font: Irish Independent

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt