Tesco comença una guerra de preus a les farmàcies

Després d'entrar amb tota l'artilleria pesant en el mercat de telefonia mòbil oferint contractes a 16 euros al mes ara el gegant britànic Tesco ha començat una guerra de preus en els productes farmacèutics que es venen amb prescripció mèdica obrint una farmàcia a Naas (Comtat de Kildare), que és la primera d'un total de 15 establiments que la cadena té intenció d'obrir a Irlanda. Al Regne Unit ja n'hi ha 340.

Actualment ja poden trobar-se medicaments als prestatges de qualsevol supermercat o convenience store però són per a coses molt corrents com mals de cap o refredats. També hi ha productes més exòtics com pastilles fetes amb oli de fetge de bacallà que segons diu l'etiqueta va molt bé per a les articulacions.

Aquesta guerra de preus beneficiarà els consumidors que paguen uns dels preus més alts d'Europa a causa dels gran marges que els farmacèutics carreguen sobre el cost, d'entre un 73 i un 354% segons una investigació de l'Irish Independent. Tesco ha dit que aplica un marge del 20% i cobra 3.50 euros addicionals com a comissió de despatx; aplicat a productes concrets com el reductor de colesterol Liptor hi ha un estalvi de 17.65 euros entre Tesco i Boots (48.12 per 65.77).

L'Associació de Consumidors ha mostrat la seva satisfacció per aquest increment de la competència però ha advertit que controlarà que l'estratègia de Tesco no sigui només a curt termini. Per la seva banda, la Unió de Farmacèutics ha denunciat el greu perill que suposa una guerra de preus per a les farmàcies independents encara que el mercat està dominat per un nombre reduït de grans grups com Hickey's i Bradley's.

Font: Irish Independent       

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt