El banc hipotecari Irish Nationwide era can seixanta

Segons ha explicat Brendan Beggan, un extreballador d’Irish Nationwide Building Society (INBS) que ha portat l’empresa a judici per haver-lo acomiadat, l’antic director general del banc Michael Fingleton encoratjava els empleats a demanar crèdits a tort i a dret.

No havien d’emplenar cap formulari i la majoria de vegades disposaven dels diners el mateix dia. Fins i tot en una ocasió Beggan va rebre 20.000 euros més dels que havia demanat. El motiu de l’acomiadament va ser que no va poder tornar els préstecs donat que els interessos de tots els crèdits que li havien concedit superaven el seu salari.

Una altra pràctica habitual era contractar persones que tinguessin una rellevància social important independentment de si tenien capacitats per fer la feina o no. Beggan era un conegut jugador de futbol de la zona de Monaghan i no tenia cap qualificació per ser director d’una oficina bancària.

D’altra banda el divendres es va produir la fusió entre l’Anglo Irish Bank i INBS que ha donat com a resultat la creació d’un nou banc anomenat Irish Bank Resolution Corporation. INBS ha desaparegut com a marca i la majoria d’oficines han estat desmantellades.

Font: The Journal.ie

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt