El sector de la construcció irlandès continua enfonsat

A diferència de la majoria dels països europeus on la disminució de l’activitat en el sector de la construcció ha estat d’un 1.8% de mitjana, Irlanda no aixeca cap i el 2010 hi hagué un descens del 33% respecte l’any anterior.

A més, la despesa del sector públic en infraestructures, que històricament havia estat un refugi en èpoques de crisi, ha estat tallada en sec i això agreuja el problema. Però amb l’estoc d’edificis buits que es van construir durant el període de bogeria total entre el 2004 i el 2007, construir-ne de nous no solucionaria res.

D’altra banda, el mercat d’habitatges continua en caiguda lliure i a Dublin els preus han baixat gairebé un 15% en un any. Si es comparen els preus actuals amb els màxims que es van arribar a pagar l’any 2007 el descens és del 53%.

Si tenim en compte la incertesa del mercat laboral i el poc crèdit que poden donar les entitats bancàries, no es preveu que la situació millori en un futur proper i els únics que en trauran un benefici són els que tenen estalvis i participen en subhastes a preu de ganga.

Font: Irish Independent

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt