Bank of Ireland presta als seus executius el que nega a les empreses

Segons l’informe anual del Bank of Ireland, entitat financera de la qual l’Estat té el 36% de les accions, durant l'any es van prestar uns 50 milions d’euros a empleats del banc o a persones relacionades amb la direcció, connected persons. Aquesta informació apareix semiamagada a la pàgina 300.

En una època de bonança econòmica aquest fet seria acceptable, sempre i quan es retornés el préstec, però no en la situació actual de crisi econòmica on hi ha una gran quantitat d’empreses que són rendibles i que han de plegar per problemes de liquiditat que es solucionarien si els bancs els facilitessin crèdit.

Quan es miren les xifres en detall apareix un préstec de 35.2 milions a una persona relacionada amb el director general del banc, Pat Molloy. També uns 20 alts executius han rebut préstecs milionaris en un moment en el que el banc necessita uns 4.200 milions per evitar la nacionalització.

Aquest informe segueix estrictament la nova normativa que obliga a publicar les transaccions del banc amb persones relacionades amb l’entitat que es van introduir fruit de l’afer de l’Anglo Irish Bank, quan el seu director general es va atorgar un préstec de 87 milions a ell mateix.

Pel que sembla, la normativa es compleix però les pràctiques poc ètiques i la poca vergonya d’alguns individus que es pensen que estan per sobre del bé i del mal continuen sent habituals en la vida econòmica i política a Irlanda.

Font: Irish Independent

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt