Un 25% dels nightclubs han tancat durant els darrers tres anys

Segons un estudi de l’Irish Nightclub Industry Association (INIA) sobre el sector dels nightclubs (discoteques), un 25% d’aquest tipus de locals ha hagut de tancar a causa de la crisi però sobretot pels costos de les llicències. Malgrat que els irlandesos gasten de mitjana uns 2.000 euros anuals en alcohol, l’administració cobra 410 euros per cada ni d’obertura i això al cap de l’any suposa una gran despesa.

El director general de la INIA, Barry O’Sullivan, afirma que aquest fet es tradueix en una pèrdua d’uns 2.500 llocs de treball a temps parcial i demana una rebaixa en el cost de les llicències. Si no, els tancaments continuaran en el futur amb encara més aturats.

També calcula que si es baixés el preu de 410 a 200 euros per nit es crearien uns 330 llocs de treball a temps complet. El que passa és que en un principi el govern deixaria d’ingressar uns 12.2 milions però després obtindria més ingressos en impostos sobre alcohol, salaris, beneficis, etc.

A més, els nightclubs obren ara 2.7 nits a la setmana quan el 2007 ho feien 4.2 nits i això suposa una reducció d’ingressos i la possible pèrdua de clientela quan hi va i es troba que el seu local habitual està tancat i no hi torna.

Reportatge sobre pubs tancats

Font: Irish Independent 

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt