El Bord Gáis Energy Theatre en venda per 20 milions

El Bord Gáis Energy Theatre en venda per 20 milions El Bord Gáis Energy Theatre a Grand Canal Square, Dublin 2 / Foto: Liffey

Tot i ser un dels teatres més nous i moderns de la capital irlandesa, el Bord Gáis Energy Theatre, inicialment conegut com a Grand Canal Theatre en estar situat a la zona homònima (a Dublin 2), ha estat posat en venda per només 20 milions d'euros mitjançant la consultora immobiliària CBRE que, al seu torn, ha rebut l'ordre de Grant Thornton, és a dir, els administradors concursals de les societats del promotor fallit Harry Crosbie que li havia transferit la NAMA, el banc estatal d'actius tòxics.

La història d'aquest teatre, amb una capacitat per a 2.111 persones, és el típic exemple de projecte faraònic dels anys bojos del Celtic Tiger i és que la broma va costar uns 80 milions d'euros. El problema afegit va ser que va obrir l'any 2010 quan Irlanda ja patia els efectes de la crisi econòmica i el teatre mai ha acabat d'aixecar el vol malgrat les grans produccions que hi han passat.

Segons Seán O'Brien, director executiu de CBRE, el teatre atraurà molt probablement l'atenció de diversos compradors potencials interessats en entrar al mercat irlandès de l'espectacle i el preu de només 20 milions d'euros de ben segur que en permetrà una venda ràpida. Actualment el teatre el gestiona la multinacional dels concerts Live Nation i l'acord de patrocini amb Bord Gáis té vigència fins al 2018.

Font: The Journal.ie

URL curta: ves.cat/lEY6

 

Torna a dalt