La NAMA posa en venda el Dundrum Town Centre

La NAMA posa en venda el Dundrum Town Centre Interior del Dundrum Shopping Centre / Foto: Liffey

El mes vinent la NAMA, el banc estatal d'actius tòxics, posarà en venda el Dundrum Town Centre, situat al barri dublinès homònim i que amb uns 80.000 metres quadrats de superfície és un dels més grans de tot Irlanda. Aquest centre comercial obert l'any 2005 és un dels que millor ha resistit la crisi i a diferència d'altres grans superfícies, a Dundrum no s'hi veuen gaires locals buits. El nombre anual de visitants s'estima en uns 19 milions.

El preu de venda es creu que rondarà els 1.000 milions d'euros, força més alt que la darrera valoració de 700 milions i és que la NAMA, que va esdevenir-ne propietària en quedar-se amb els deutes que Chartered Land, l'empresa del promotor Joe O'Reilly, tenia amb els nacionalitzats Anglo Irish Bank i AIB, ha esperat que la situació econòmica millorés una mica per tal de fer-ne augmentar el valor.

Els ingressos anuals per lloguer són d'uns 50 milions d'euros, per la qual cosa si es comprés per 1.000 milions el rendiment anual seria del 5%. Pel que fa al possible comprador es descarta el capital irlandès i es creu que atraurà un nou tipus d'inversor com els fons sobirans de països asiàtics.

Font: Irish Independent

URL curta: scur.cat/29FG5D

Torna a dalt