IVA a les escoles de dansa 23%, als clubs nocturns 9%

IVA a les escoles de dansa 23%, als clubs nocturns 9% Placa en una oficina d'Hisenda / Foto: Liffey

La legislació fiscal vigent té algunes incongruències i això és el que John Fennell, director de la recentment inaugurada Escola de Dansa Irlandesa a la població de Kilrush (Comtat de Clare), va denunciar fa uns dies al programa de la televisió pública RTÉ Liveline.

Fennell va dir que és totalment injust el fet que una escola de dansa com la seva, que promou la cultura irlandesa, hagi de gravar els seus serveis amb un 23% d'IVA mentre que un club nocturn amb go-go girls només es grava amb un 9% i un de ballet amb un 0%. Tot i ser l'any 2014, en aquest sector què es grava amb un IVA alt, baix o nul ho determina una llei del 1935, la Dancehall Act.

Aquest fet del tot il·lògic també l'ha denunciat l'eurodiputada independent Nessa Childers, que ha demanat un reforma del règim de l'IVA per acabar amb la caòtica situació actual en què en alguns casos hi ha productes de luxe amb un IVA baix i en canvi alguns productes essencials que es graven al 23%. De tota manera, un portaveu d'Hisenda ha dit que els espectacles on no se serveixi menjar ni beure poden estar exempts d'IVA.

Font: Irish Examiner

URL curta: ves.cat/l0EI

Torna a dalt