El Celtic Phoenix, el tigre reneix de les seves cendres

El Celtic Phoenix, el tigre reneix de les seves cendres L'US Preclearance per entrar als EUA com si fos un vol interior / Foto: Liffey

Després de més de sis anys amb el Tigre Celta mort i enterrat sota la runa de les urbanitzacions fantasma i el deute bancari sembla que ara reneix de les seves cendres en un fenomen que ja es coneix com a Celtic Phoenix. Aquesta és la conclusió a la que s'arriba a partir d'unes dades que confirmen que algunes de les coses que eren gairebé obligatòries de fer durant els anys bonança però que havien desaparegut amb la crisi ara tornen a ser moda.

Un clàssic era anar de shopping a Nova York durant l'època abans de Nadal i pel que expliquen les agències de viatges i alguns hotels de la gran poma sembla que la crisi ja s'ha acabat. Segons John Fitzpatrick, dels hotels de quatre estrelles Fitzpatrick Manhattan i Fitzpatrick Grand Central, el nombre de reserves d'irlandesos ha augmentat un 20% respecte a l'any passat, i això que encara s'espera que n'hi hagi més perquè molts fan la reserva a darrera hora.

Un altre símptoma de la recuperació són els 18.776 cotxes venuts el passat mes de juliol, el rècord absolut d'aquest mes tot i que abans del 2013 no hi havia un tercer dígit a la matrícula indicant si era del primer o del segon semestre i això feia que la venda es concentrés en els cinc primers mesos de l'any.

També hi ha hagut un augment d'un 20% en la venda de mobles i parament de la llar; tanmateix, la crisi va passar factura a aquest sector i malgrat l'augment del darrer any no s'ha arribat, ni de bon tros, al nivell dels anys bojos del Celtic Tiger.

Font: Irish Independent

URL curta: ves.cat/l0UK

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt