Dublin recapta mig milió d’euros en terrasses de bar

Dublin recapta mig milió d’euros en terrasses de bar Una terrassa a O'Connell Street, Dublin 1 / Foto: Liffey

Tot i la climatologia adversa i la poca cultura de consumir asseguts en una terrassa a l'exterior, que no a peu dret, l'ajuntament de Dublin ha recaptat gairebé 500.000 euros durant els darrers 12 mesos corresponents a 127 llicències. El preu de la llicència depèn del nombre de taules i per cada una s'ha de pagar 125 euros a l'any.

Més que per afany recaptatori l'objectiu d'aquest sistema de llicències és de posar una mica d'ordre a l'hora d'utilitzar l'espai públic i és que segons el regidor municipal independent Mannix Flynn, cada vegada hi ha més espai públic ocupat i en alguns llocs, principalment on hi ha voreres estretes, és del tot inapropiat i dificulta el desplaçament a persones amb mobilitat reduïda.

A banda de les terrasses també hi ha el problema dels rètols a les voreres, sobretot de sandvitxeries, que l'ajuntament va retirar a principi de setembre de la zona de Temple Bar (Dublin 2) adduint que obstaculitzaven el pas de vianants en una zona molt transitada per turistes. Això va generar una enèrgica protesta dels establiments afectats, que van assegurar que no els havien dit que no els podien posar.

L'ajuntament va respondre dient que només s'havien retirat els rètols sobre els que havien rebut una denúncia i que els propietaris podien anar a recollir-los, això sí, passant primer per caixa per pagar la corresponent multa. El consistori assegura que intenta trobar un balanç entre les necessitats de tothom.

Font: Herald

URL curta: ves.cat/l-i5

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt