11.388 britànics cobren de Benestar Social a Irlanda

11.388 britànics cobren de Benestar Social a Irlanda Una bandera britànica i una d'europea a Dublin / Foto: Liffey

A fi de frenar l'avenç dels partits euroescèptics, durant els darrers mesos el primer ministre britànic David Cameron ha pressionat les autoritats europees per tal d'endegar una reforma de la legislació comunitària sobre temes d'immigració, amb un èmfasi especial en el cobrament de subsidis o ajudes. Tanmateix, més valdria que no parlés gaire del tema perquè podria enganxar-se els dits: la realitat és una altra història.

Segons un estudi sobre els ciutadans del Regne Unit que cobren subsidis a l'estranger, a Irlanda hi ha 11.222 britànics que cobren la Jobseeker Allowance, un subsidi no contributiu que depèn del nivell de recursos, i 1.166 que cobren el subsidi d'atur, 12.388 beneficiaris en total; per contra i segons el departament de Benestar Social, els irlandesos cobrant el subsidi d'atur al Regne Unit són només 2.620, és a dir, una ràtio d'un a cinc.

El cost per a Irlanda també és més alt en l'import per persona atès que paga un mínim de 188 euros a la setmana; en canvi, al Regne Unit els majors de 25 anys cobren l'equivalent a 94,30 euros a la setmana. I no només hi ha més britànics cobrant a Irlanda que no pas irlandesos cobrant al Regne Unit sinó que, segons dades compilades pel diari The Guardian, en l'àmbit de la Unió Europea hi ha més britànics cobrant subsidis a l'estranger que no pas estrangers cobrant al Regne Unit.

Font. Herald

URL curta: ves.cat/maSw

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt