IKEA anuncia que pagarà un salari mínim d'11,5€ l’hora

IKEA anuncia que pagarà un salari mínim d'11,5€ l’hora Uns cèntims més a cobrar / Foto: Liffey

Durant les darreres setmanes diverses organitzacions com sindicats, patronal i comissions parlamentàries han estat debatent quin hauria de ser l'augment del salari mínim, que roman als 8,65 euros l'hora des d'abans de l'inici de la crisi. De fet, l'anterior govern del Fianna Fáil va rebaixar-lo un euro, a 7,65, però el nou govern sorgit de les eleccions del febrer del 2011, a instàncies del Labour, que ho tenia al seu programa electoral, va tornar a fixar-lo en els 8,65.

Per una banda hi ha els representants dels sectors econòmics amb els salaris més baixos, com el de la restauració, que alerten que qualsevol augment, per petit que sigui, posaria en risc milers de llocs de treball i negocis; de l'altra hi ha els sindicats i organitzacions d'esquerres que volen un salari mínim d'11,50 euros l'hora, considerat el salari mínim que permet de cobrir les necessitats bàsiques d'una persona. Molt probablement, la comissió nomenada pel govern proposarà un augment de 50 cèntims, és a dir, que el salari mínim serà de 9,15 euros l'hora.

De tota manera, IKEA s'ha avançat a qualsevol decisió del govern sobre el tema i la directora de Recursos Humans a Irlanda i al Regne Unit de la companyia sueca de mobles ha anunciat que a partir de l'abril del 2016 pagaran un salari mínim d'11,5 euros a fi que tots els seus treballadors puguin viure dignament. IKEA té dues botigues a Irlanda, la situada al barri de Ballymun (Dublin 11) i la de Belfast.

Font: Irish Independent

URL curta: ves.cat/me6h

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

 

Torna a dalt