El govern cobrarà 12 cèntims per retirar diners del caixer

El govern cobrarà 12 cèntims per retirar diners del caixer Treient diners d'un caixer a O'Connell Street, Dublin 1 / Foto: Liffey

Cada any cap a mitjan octubre el ministre d'Economia anuncia el Pressupost per a l'any següent, essent un dels dies en què els ciutadans paren més atenció al que passa dins del Dáil perquè moltes de les mesures que s'hi anuncien afecten directament la seva butxaca. El “Budget” sol ser un reflex de la situació econòmica del país i ja des de l'any passat, amb la recuperació econòmica, han començat a revertir-se les retallades dutes a terme durant el període més dur de la crisi.

Una mesura nova que ha estat inclosa aquest any i que entrarà en vigor l'u de gener és una comissió de 12 cèntims per cada vegada que el titular d'una targeta bancària vagi al caixer a retirar diners. De tota manera i com a contrapartida, el govern ha eliminat l'impost (stamp duty) que gravava amb 5 i 10 euros anuals les targetes de dèbit i crèdit, respectivament; això sí, hi haurà un topall en l'import total a pagar anualment que serà de 2,5 euros per a les targetes de dèbit i de 5 euros per a les de crèdit.

La mesura està encaminada a reduir el nombre de transaccions realitzades en efectiu i a encoratjar l'ús dels diners de plàstic; també li servirà a Hisenda per a tenir un major control de les transaccions a l'hora d'investigar un possible frau. Les targetes “contactless”, que funcionen acostant-les al terminal i que no requereixen de marcar el número secret, veuran augmentat el seu límit per transacció dels 15 euros actuals fins als 30.

URL curta: ves.cat/mf6_

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

 

Torna a dalt