ONGs en cerca i captura de les monedes d’1c i de 2c

ONGs en cerca i captura de les monedes d’1c i de 2c Un recipient per a monedes d'1 i de 2 cèntims / Foto: Liffey

Aquest passat dimecres va començar la iniciativa de l'arrodoniment a múltiples de cinc promoguda pel Banc Central amb l'objectiu de treure's de sobre les monedes d'un i de dos cèntims, que a banda de fer més nosa que servei el seu cost de producció és superior al seu valor nominal; a més, hi ha l'agreujant que la gent les retira de la circulació guardant-les en guardioles o pots tot obligant el Banc Central a produir-ne més.

Ara, aprofitant l'avinentesa, l'organització Change for Charity ha endegat la Setmana Nacional de la Moneda, amb la qual pretén recollir les monedes d'1 i de 2 cèntims sobreres per després repartir-les entre les quaranta-set entitats sense afany lucratiu (les "charities") adherides a la campanya. En total es calcula que hi ha uns 35 milions d'euros en les dues peces més petites de la família de la moneda comunitària.

Tot i que el gruix d'actes relacionats amb la Setmana seran del 2 al 8 de novembre, ja s'han repartit 3.000 recipients on la gent hi podrà dipositar les seves monedes. Els bancs AIB i Bank of Ireland (foto) en tindran una a cada oficina i també se'n podran trobar en escoles, botigues i empreses.

Font: Herald

URL curta: ves.cat/mgj0

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt