Cork vol ser la primera ciutat d'Irlanda sense monedes

Cork vol ser la primera ciutat d'Irlanda sense monedes Imatge de la iniciativa "Cork Cashes Out" / Foto: @CorkCashesOut via Twitter

Fa una setmana va començar la iniciativa del govern de retirar de la circulació les monedes d'un i de dos cèntims però, com sempre passa a Irlanda, els de Cork volen anar una mica més lluny i no només intentaran eliminar les dues peces més petites de la família de l'euro sinó que intentaran fer-les desaparèixer totes. Bàsicament, la ciutat rebel vol ser la primera d'Irlanda a funcionar sense monedes.

La iniciativa s'anomena “Cork Cashes Out” (Cork retira els diners) i va en línia amb el pla del govern de promoure el comerç electrònic; consistirà a demanar als consumidors que facin els pagaments mitjançant targetes de dèbit o crèdit en lloc de monedes però serà voluntari, encoratjant la participació de la clientela amb punts per a participar en sortejos de diversos premis relacionats amb els comerços adherits a la campanya. La prova pilot durarà tres mesos.

Els organitzadors, que són els agents socials i econòmics de la ciutat agrupats sota el paraigua del Cork City Centre Forum, saben que el diner en efectiu és el rei (cash is king) però que d'altra banda s'ha d'entendre que per als comerciants no és gens pràctic de tenir una gran quantitat de diners en metàl·lic als seus establiments.

Font: Irish Examiner

URL curta: ves.cat/mgno

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt