L’import en dipòsits bancaris supera el dels préstecs

L’import en dipòsits bancaris supera el dels préstecs Placa a la seu del Banc Central a Dame Street, Dublin 2 / Foto: Liffey

No passava des de final dels anys noranta però segons les dades del Banc Central, des del mes de juliol al sistema bancari irlandès l'import total en dipòsits supera el dels préstecs, 2.800 milions d'euros a final de desembre; bàsicament, que les famílies d'Irlanda són les que financen els bancs. Aquesta situació no té res a veure amb la de principi del 2009, mesos després de l'esclat de la bombolla, quan els préstecs superaven en 53.500 milions d'euros els dipòsits.

El canvi de sentit podria explicar-se per diferents factors com el tancament de l'aixeta del crèdit o les restrictives normes del Banc Central implementades ara fa uns mesos a l'hora d'atorgar hipoteques amb l'objectiu d'evitar una nova bombolla immobiliària que semblava que ja treia el cap, sobretot accelerada pel desequilibri entre l'oferta i la demanda d'habitatge. També perquè les famílies destinen l'augment d'ingressos disponibles amb la recuperació econòmica a reduir el deute més que no pas a endeutar-se de nou.

Font: Irish Independent 

URL curta: ow.ly/XOuOj

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt