Londres tindrà 1.000 busos fabricats a Irlanda del Nord

Londres tindrà 1.000 busos fabricats a Irlanda del Nord Un autobús de la casa Wright a Oxford Street, Londres / Foto: Liffey

La fàbrica d'autobusos Wrightbus, situada a la població de Ballymena (Comtat d'Antrim), ha signat un contracte amb l'entitat que gestiona el transport públic a la capital britànica, Transport for London, per un valor total de 62 milions de lliures esterlines. La comanda de 195 vehicles Routemaster farà que pels carrers de Londres hi hagi fins a mil vehicles de la casa nord-irlandesa.

A la signatura del contracte hi va assistir el polèmic batlle de Londres, Boris Johnson que, abillat amb una armilla fluorescent, va aprofitar per visitar la fàbrica i fer una mica el mico penjant-se d'un xassís davant de les autoritats nord-irlandeses i dels responsables de Wrightbus que l'acompanyaven; tenint en compte la voluminosa comanda, que donarà feina a tres-centes persones, els amfitrions no van tenir cap més opció que riure-li les gràcies.

Johnson va recordar que aquesta és una notícia molt bona per a Irlanda del Nord i va destacar la reciprocitat del tracte: Irlanda del Nord manté Londres en moviment i alhora Londres manté en moviment Irlanda del Nord. Durant la seva visita al Nord el batlle londinenc va fer campanya a favor del Brexit, la sortida del Regne Unit de la Unió Europea, només 48 hores després que el primer ministre britànic, David Cameron, també anés al Nord a fer campanya per a romandre a la UE.

Font: RTÉ

Torna a dalt