L’ambaixada d’Irlanda a París és la joia de la corona

L’ambaixada d’Irlanda a París és la joia de la corona L'ambaixada a París celebrant Sant Patrici / Foto: @IrlEmbParis via Twitter

Amb una mica més de 4,5 milions d'habitants la República d'Irlanda no es pot permetre el luxe de tenir una gran xarxa d'ambaixades i consolats repartits arreu del món però sembla que amb algunes de les vuitanta seus que té actualment es va tenir bon ull quan les va comprar; en aquest sentit, el valor global de totes les delegacions de la diplomàcia irlandesa s'enfila fins als noranta milions d'euros.

A destacar l'ambaixada a París, que es podria considerar la joia de la corona perquè el seu valor de quaranta-cinc milions d'euros representa la meitat del de totes les propietats a l'exterior. L'edifici, construït a final del segle dinou i situat a la prestigiosa Avinguda Foch, a tocar de l'Arc de Triomf, va ser adquirit pel govern irlandès l'any 1954 per l'equivalent en francs a 192.000 euros i l'any 2006 va ser objecte d'una renovació milionària.

Altres delegacions que han augmentat força el seu valor són les de Madrid, passant de l'equivalent en pessetes a 53.000 euros fins als 6,2 milions d'euros actuals, o la de Washington, adquirida l'any 1964 per l'equivalent en dòlars a 130.000 euros i que ara està valorada en 4,3 milions d'euros.

Pel que fa a les despeses a l'estil Ambrosio i Ferrero Rocher, 17 de les 80 delegacions tenen un xef o un cuiner a temps complet, tot i que el departament d'Afers Estrangers assegura que no es passen el dia a la cuina sinó que també fan d'altres tasques. En despeses de mobiliari destaca la delegació a Ginebra, que va gastar-se 980 euros en cadires de l'IKEA i en parc mòbil hi ha l'ambaixada a Abuja (Nigèria), que va gastar-se 124.500 euros en un Land Rover cuirassat.

Font: Irish Independent

URL curta: bit.ly/22xgrDl

Torna a dalt