Recàrrec a la Leap Card si es posen 5€ amb targeta

Recàrrec a la Leap Card si es posen 5€ amb targeta Passant la Leap Card pel validador / Foto: Liffey

La National Transport Authority, l'ens estatal que gestiona tot allò relacionat amb el transport públic, ha alertat els usuaris de la targeta multitransport Leap Card que hi ha alguns establiments que cobren un recàrrec quan es posa crèdit a la targeta en cas de no pagar en efectiu. Segons sembla, hi ha comerços que cobren una comissió de 50 cèntims per als qui només compren 5 euros de crèdit, l'import mínim, i paguen amb targeta.

Un periodista de The Journal.ie va fer ahir la prova en quatre establiments diferents del centre molt propers a parades de tramvia i d'autobús. Va recarregar una Leap Card amb 5 euros i va pagar amb targeta; el resultat va confirmar les denúncies atès que en tres comerços li van cobrar 50 cèntims de comissió. Preguntant al dependent si també li haurien cobrat el mateix en cas d'haver pagat en efectiu la resposta va ser la mateixa a tot arreu: “No”.

L'NTA ha demanat als usuaris que si es troben en aquesta situació els informin sobre quin és l'establiment i també han aconsellat de boicotejar-los i anar a llocs on no els cobrin el recàrrec o a les parades del tramvia i del tren on hi ha màquines expenedores de bitllets amb l'opció de recàrrega. Un dels objectius de la Leap Card és d'eliminar les transaccions amb monedes i és per això que la tarifa és més econòmica; així doncs, haver de pagar un recàrrec contraresta el descompte i n'hi ha que podrien veure's atrets per tornar a utilitzar monedes.

Font: The Journal.ie

URL curta: bit.ly/1QTrP3z

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt