Mapa de preus immobiliaris a prop del Luas i del DART

Mapa de preus immobiliaris a prop del Luas i del DART Un comboi del Luas a Belgard / Foto: Liffey

Un estudi dut a terme pel portal immobiliari daft.ie amb una mostra de 7.000 anuncis publicats entre gener i novembre d'enguany revela el preu mitjà dels habitatges a cada una de les parades de les dues línies del Luas (tramvia) i del DART (el tren de rodalia dublinès). Com sol ser habitual, l'alegria va per barris: en alguns llocs tenir el tramvia o el tren al costat fa augmentar el preu; per contra, en d'altres, a causa de les conductes antisocials que atrauen algunes estacions, el fan baixar.

El mapa de preus sorgit de l'estudi segueix perfectament el patró dels tòpics i estereotips de tota la vida a Dublin, és a dir, la millor zona és la sud, sobretot la sud-est. En aquest sentit i pel que fa al DART, l'estació amb més valor afegit és la Sandymount, on el preu mitjà demanat per casa rondava els 788.000 euros, seguida per Dalkey i Sydney Parade, empatades a la segona posició amb 716.000, i Sandycove & Glasthule amb 705.000.

Amb relació al tramvia, l'estació més valorada és la de la línia verda a Cowper, amb una mitjana de preu de 679.000 euros, seguida per Spencer Dock, al tram de les Docklands de la línia vermella, amb 663.000.

A l'altre extrem hi ha el tram de la línia vermella entre la bifurcació de Belgard (foto) i Saggart, on el preu mig és de 146.000 euros a la parada de Cheeverstown, 162.000 a Fettercairn i 171.000 a Citywest Campus. De tota manera, al final d'aquest tram el preu torna a pujar, essent de 259.000 euros a Fortunestown i de 272.000 a Saggart.

Pots veure el mapa sencer AQUÍ (format pdf)

URL curta: bit.ly/2gn5vbu

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt