A 1.164 conductors se'ls denega una assegurança

A 1.164 conductors se'ls denega una assegurança Un anunci d'una asseguradora / Foto: Liffey

Segons les dades publicades per Insurance Ireland, entitat que vetlla pel bon funcionament del sector assegurador, durant l'any 2015 hi va haver un total de 1.164 automobilistes que van veure com els rebutjaven una assegurança per al seu cotxe, una xifra que representa un augment exponencial respecte a uns anys enrere; per exemple, durant el 2012 només hi va haver 178 rebuigs.

En cas de no ser acceptat per, com a mínim, tres asseguradores diferents s'ha de recórrer a l'Acord per Casos Declinats, que és un organisme format pels diferents actors del sector i que sol·licita un pressupost de pòlissa per a l'interessat, normalment a la primera asseguradora a qui s'havia fet la sol·licitud posteriorment denegada. De tota manera, el preu sol ser desorbitat, això sí, sempre que la companyia ho pugui justificar.

Segons fonts del sector, el fet que darrerament algunes companyies hagin fet fallida, essent el cas de l'asseguradora Setanta el que ha tingut un impacte més gran, ha provocat que les que han romàs al mercat hagin aprofitat que hi ha menys oferta per ser molt més selectives (cherry pick); així doncs, només accepten automobilistes amb el carnet net, sense antecedents i amb un cotxe relativament nou.

El sector ja fa temps que és un blanc de crítiques per l'augment de preus, que des del 2013 s'han apujat una mitjana del 70%. El motiu principal és la gran quantitat de reclamacions fraudulentes fetes per alguns espavilats que s'inventen o forcen accidents per tal de cobrar una bona indemnització i que fan que les companyies hagin d'apujar tarifes.

Font: Newstalk

URL curta: bit.ly/2inD2lh

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt