La matriculació 171 ha estat molt influïda pel Brexit

La matriculació 171 ha estat molt influïda pel Brexit Matrícula del primer semestre del 2017 / Foto: Liffey

Des de l'any 2013, quan a fi d'acabar amb l'estacionalitat de les vendes es va afegir un dígit a l'any que apareix a la matrícula per indicar si el vehicle és del primer (1) semestre o del segon (2), a principi de juliol es fa balanç de les matriculacions de vehicles. Així doncs, l'Oficina Central d'Estadística (CSO) ha publicat les dades per al primer semestre d'enguany, les matrícules amb el 171, i es pot veure clarament que el Brexit ha influenciat els compradors en dos sentits.

D'una banda hi ha els que han decidit d'esperar que s'aclareixi la situació i no han comprat cap cotxe; en xifres això s'explica amb els 87.346 vehicles nous venuts, que suposen un 10,4% menys respecte al mateix període de l'any passat, trencant la tendència ascendent dels darrers anys. De l'altra, hi ha un augment significatiu de matriculacions de cotxes de segona mà, un 46%, molts dels quals provinents del Regne Unit i és que la pèrdua de valor de la lliura els ha fet molt més assequibles.

Pel que fa a les marques, Volkswagen lidera la classificació de vehicles nous, amb 9.089 vendes, seguida de Toyota (8.580), Ford (8.162), Hyundai (8.023) i Nissan (7.373); aquestes cinc marques van acaparar el 47,2% del mercat. Respecte a la carburació, dos terços van ser dièsel, un 30,6% benzina i un 3,7% elèctrics o híbrids.

Font: Newstalk 

URL curta: bit.ly/2sZfVWy

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

 

Torna a dalt