L’icònic pub The Temple Bar guanya diners a mansalva

L’icònic pub The Temple Bar guanya diners a mansalva El pub The Temple Bar, Dublin 2 / Foto: Liffey

Qualsevol turista que visiti Dublin està obligat a anar a Temple Bar (Dublin 2), la zona on els més assedegats poden assadollar-se alegrement a les desenes de pubs que hi ha; de tota manera, a l'hora de fer-se una foto davant d'un pub hi ha un establiment que ho monopolitza tot: The Temple Bar, un pub obert fa 170 anys i que antigament s'anomenava Flannery's, que té una de les façanes més fotografiades del món.

Doncs bé, molts turistes no només s'hi fan la foto sinó que també hi entren a fer una, o unes, pintes i és que el lloc surt a totes les guies i els gestors del pub ho saben, per la qual cosa els preus són una mica exagerats sense que això suposi cap problema per a la majoria de clients, disposats a pagar el que sigui per viure aquesta experiència. A més, també tenen una botiga de souvenirs i una altra especialitzada en whiskey, ambdues al costat del pub, que fan que el negoci sigui rodó.

En aquest sentit, els comptes publicats per l'empresa propietària, Temple Inns Ltd, revelen que durant l'any fiscal acabat el 31 d'octubre del 2016 el benefici operatiu (de les activitats ordinàries) va ser de 3,8 milions d'euros, un 15% superior al dels dotze mesos anteriors. En definitiva, que al pub hi sona la flauta i per partida doble: d'una banda pels beneficis econòmics i per l'altra durant les tres sessions de música en directe que cada dia ofereix The Temple Bar.

Font: The Journal.ie

URL curta: bit.ly/2ut4c2i

Torna a dalt