Eir suprimeix la marca de telefonia mòbil Meteor

Eir suprimeix la marca de telefonia mòbil Meteor Una botiga Meteor al centre de Dublin / Foto: Liffey

Quan cap a la segona meitat dels anys noranta va començar la febre dels telèfons mòbils només hi havia dues operadores, Eircell, que va ser la primera operadora i que anys més tard va passar a mans de Vodafone (prefix 087), i Esat Digifone, que va començar a operar l'any 1997 després d'obtenir la llicència havent subornat el llavors ministre de Telecomunicacions, Michael Lowry, i que l'any 2001 va ser rebatejada com a o2 (prefix 086). Així doncs, durant els primers anys només hi havia dues opcions.

Aquest duopoli va acabar l'any 2001 amb l'entrada al mercat de Meteor, la tercera en discòrdia i amb el prefix 085. A fi de guanyar quota de mercat l'estratègia seguida per la nova operadora va ser d'oferir unes tarifes més baixes que Vodafone i o2, per la qual cosa es va fer molt popular entre els que miraven molt el preu, sobretot els joves i els estrangers que arribaven a Irlanda i no volien gastar gaire en telèfon. De tota manera, tenia un punt negatiu: la cobertura, que era força dolenta fora de les grans ciutats.

El següent nou operador no arribaria fins al juliol del 2005, quan Three (prefix 083) va iniciar el seu servei oferint 3G i 4G; anys més tard Three va comprar o2 i aquesta darrera marca va desaparèixer. Gràcies a l'excés de capacitat de les companyies amb xarxa pròpia, el mercat va veure el naixement de diverses companyies virtuals, algunes amb més èxit que d'altres, i el sector de la telefonia mòbil va esdevenir una guerra sense quarter entre els operadors, que volien guanyar quota en un mercat estancat. L'estratègia seguida per les companyies va ser la de robar clientela als competidors amb interessantíssimes ofertes per als clients que fessin el salt.

Ara, Eir, l'antiga Eircom i encara més antiga Telecom Éireann, que va ser propietària de la primera operadora, Eircell, ha anunciat que unificarà les seves dues marques de telefonia mòbil, Eir i Meteor, per la qual cosa Meteor desapareixerà del mercat i els seus 750.000 usuaris passaran a formar part de la marca Eir, que en té uns 350.000. La companyia ha justificat el canvi per motius d'eficiència econòmica, sobretot amb relació a la publicitat, malgrat tenir clients diferents, més joves a Meteor i més adults a Eir, la majoria dels quals ja hi tenen contractats altres serveis com telèfon fix, internet o televisió per cable. 

URL curta: bit.ly/2vzfrUK

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt