El milers de milions d’Apple a partir de l’any que ve

El milers de milions d’Apple a partir de l’any que ve Rètol del Departament d'Economia / Foto: Liffey

Molt a contracor i sense voler-ho però per la pressió de la Cort de Justícia Europea, el govern irlandès ha arribat a un acord amb la multinacional Apple a fi de començar a cobrar els 13.000 milions d'euros que, segons va determinar la Comissió Europea l'agost de l'any passat, l'empresa californiana devia a l'Estat irlandès en concepte d'impostos no pagats durant una bona pila d'anys.

Quan va fer-se públic l'import i l'obligació de cobrar-lo, el govern irlandès va trobar-se amb el dilema entre agafar els diners o iniciar una batalla legal adduint que Apple no els devia res; la segona opció ve derivada pel temor que les grans multinacionals, que aprofiten els avantatges fiscals oferts per Irlanda i que donen feina a milers de treballadors, comencin a marxar.

El cas encara no està resolt i s'està a l'espera de la resolució de l'apel·lació feta tant per Apple com pel govern irlandès a la Comissió Europea. De tota manera i mentre no arribi una decisió ferma, ambdues parts han acordat d'obrir un compte on Apple començarà a fer transferències però on els diners romandran blocats fins que no s'aclareixi la disputa definitivament.

Font: RTÉ

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt