Aldi pagarà un salari mínim d'11,70 euros l'hora

Aldi pagarà un salari mínim d'11,70 euros l'hora Rètol d'un establiment Aldi / Foto: Liffey

Tot i que a la República el salari mínim és de 9,55 euros l'hora, la cadena de supermercats alemanya Aldi ha decidit de pagar un mínim d'11,70 euros l'hora a partir de l'1 de febrer, un import que representa un increment de 20 cèntims respecte al que paga actualment a aquells integrants de la plantilla que cobren menys, normalment els que fan feines més bàsiques i que no fa gaire que han estat contractats. Aquests 11,70 euros l'hora és el que, segons els càlculs d'algunes entitats socials, es considera el salari mínim que permet a una persona de cobrir les seves necessitats bàsiques, altrament conegut com a mínim vital.

Giles Hurley, director general d'Aldi Ireland, ha justificat pagar aquest salari adduint que els treballadors de la casa són la pedra piramidal del negoci i que sense el seu treball i la seva dedicació l'empresa no podria oferir uns dels preus més baixos d'Irlanda. Hurley assegura que Aldi té la intenció de continuar oferint els millors salaris i beneficis socials del sector, a banda d'augmentar les seves operacions a l'illa amb l'obertura de nous establiments i la millora dels existents.

D'altra banda, un portaveu de Tesco, un dels gegants del món de les grans superfícies, ha informat que la plantilla de l'empresa cobra un salari mitjà de 14,31 euros l'hora, sense especificar quin és el salari més baix a la plantilla però afirmant que tothom cobra per sobre del salari mínim; també ha recordat que el 2017 era el cinquè any consecutiu que augmentaven els salaris un 2% i que és l'empresa del sector que ofereix uns millors beneficis socials, entre els quals hi ha un 10% de descompte en compres i assegurances, bonificacions i un pla de pensions.

Finalment, Maeve McCleane, directora de Recursos Humans a Lidl, ha informat que l'any 2015 l'empresa va comprometre's a pagar un salari mínim d'11,50 euros l'hora i que revisaran aquesta xifra regularment a fi d'assegurar-se que els seus treballadors són uns dels més ben pagats del sector.

Font: Irish Independent

Torna a dalt