300.000€ per als que passen del peatge de l'M50

300.000€ per als que passen del peatge de l'M50 El peatge sense barreres de l'M50 / Foto: eFlow

A l'M50, la ronda de circumval·lació dublinesa, hi ha dos tipus d'automobilistes: els que passen pel peatge i els que passen del peatge, que està situat a Dublin 15 entre els barris de Castleknock i Carpenterstown. Aquest peatge té la particularitat que no hi ha barreres, sinó càmeres que graven la matrícula, i els que hi passen poden pagar via domiciliació bancària, en cas que tinguin un compte obert amb algun dels operadors autoritzats, o anant al web de l'operador eFlow i pagar abans de les vuit del matí de l'endemà.

De tota manera, això que no hi hagi barreres fa que hi hagi uns quants conductors, tot i que no gaires en termes relatius si es té en compte els milers d'usuaris que hi circulen cada dia, que passen alegrement pel peatge i després no paguen. El problema és que, tard o d'hora, anar d'espavilat acaba sortint molt car, sobretot quan la càmera ha gravat la matrícula del vehicle, la del davant i la del darrere.

Així doncs, de tant en tant, quan ja hi ha una acumulació de casos substancial, comença una acció judicial que sol acabar amb multes astronòmiques. La darrera ràtzia ha afectat els infractors del període que va del novembre del 2016 fins al maig de l'any passat i l'import total de multes ha estat de 297.000 euros, costos judicials exclosos.

A banda de reclamar els 3,10 euros que val passar pel peatge, les penalitzacions, interessos i costos judicials de 750 euros per barba fan que hi hagi casos en què la multa s'enfila a uns quants milers d'euros; en aquest sentit, hi ha 26 guanyadors que hauran de pagar entre 3.000 i 16.000 euros abans d'un termini de sis mesos. A més, la majoria d'infractors no col·labora ni es presenta al judici, un fet que es considera com a agreujant.

Font: Irish Examiner

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt