Creixen els aturats que rebutgen feines o formació

Creixen els aturats que rebutgen feines o formació Oficina d'Intreo, el Servei d'Ocupació / Foto: Liffey

Durant la crisi econòmica era difícil de rebutjar una oferta de treball, primer perquè no n'hi havia gaires i segon perquè molts estaven necessitats de diners, però ara, amb el retorn de la bonança i la gairebé plena ocupació en alguns sectors, la situació ha canviat molt i darrerament els aturats que cobren atur rebutgen moltes més ofertes; això fa que el nombre de penalitzacions, de fins a 44 euros setmanals, que Benestar Social dedueix als que cobren un subsidi d'atur també hagin augmentat.

En aquest sentit, si l'any 2012 només es van imposar unes 1.500 penalitzacions, l'any passat la xifra va enfilar-se fins a més de 16.000. La penalització s'imposa a tots aquells que no puguin justificar degudament al Servei d'Ocupació el fet d'haver rebutjat una feina, unes pràctiques o un curset de formació.

De tota manera, segons l'exviceprimera ministra Joan Burton (Labour), que també va ocupar la cartera de Benestar Social, no tot és tan simple com sembla, sobretot per a les persones que ja tenen una certa edat i que veuen que els cursets de formació no serveixen de res perquè després les empreses només contracten joves. Així doncs, Burton ha demanat que es facilitin dades més detallades sobre quant de temps fa que s'està a l'atur i l'edat, per d'aquesta manera comprendre una mica millor la realitat.

Font: Irish Examiner

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt