L'associació entre Hisenda i el Pare Noel bat rècords

L'associació entre Hisenda i el Pare Noel bat rècords Placa a l'exterior d'una oficina d'Hisenda / Foto: Liffey

Un dels millors indicadors per saber l'estat de l'activitat econòmica d'un país és el volum de diners recaptats via impostos i la bona marxa de l'economia irlandesa la confirmen les dades d'Hisenda, que sembla que durant la campanya de Nadal es va associar amb el Pare Noel i al gener, que és quan les empreses paguen l'IVA de desembre o de novembre i desembre, va batre el rècord de recaptació mensual amb 2.450 milions d'euros, 137 milions més que el gener de l'any passat.

Segons Peter Vale, partner en temes d'impostos a la consultora Grant Thornton, malgrat que la situació d'incertesa pel Brexit genera dubtes a alguns consumidors, la recaptació de l'IVA del gener demostra que durant la campanya de Nadal la majoria se'n va oblidar i va augmentar el consum. Vale assegura que un inici així sempre és un bon auguri per a la resta de l'any.

Pel que fa als altres impostos, la cosa ha anat per barris però la majoria han millorat el registre del mes de gener del 2017. L'IRPF ha augmentat un 6,6%, o 108 milions, fins als 1.750 milions d'euros, el timbre (segell utilitzat en actes de comerç, judicials o administratius, i que indica la quantitat que hom ha de pagar al fisc en concepte de drets) ha augmentat 40 milions, fins als 124, i l'impost per plusvàlues 38 milions més, fins als 62. Per contra, l'impost de Societats, que no és gaire habitual de pagar-lo al gener, va ser de 25 milions d'euros, 39 milions menys que un any abans.

Font: Irish Independent

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt