Un estudi revela que Aldi és el supermercat més barat

Un estudi revela que Aldi és el supermercat més barat Comparativa de preus entre Tesco i Aldi / Foto: Liffey

Un estudi dut a terme per la consultora Grant Thornton i encarregat per Aldi fent una comparativa de preus entre els cinc gegants del sector de la distribució a Irlanda, que copsen el 90% de quota de mercat, ha determinat que la cadena alemanya Aldi és la que té els millors preus. El procediment va consistir a crear un cistell amb 62 productes de marca blanca i comparar preus, tant producte per producte, en què hi havia tot tipus de menjar i begudes, com globalment.

El preu final del cistell a Aldi va ser de 65,04 euros, a Lidl va ser de 65,53, a Tesco 76,54, a Dunnes Stores 80,74 i a SuperValu 95,50. Així doncs, sembla que hi ha una tendència clara: les cadenes estrangeres venen més barat, sobretot les dues alemanyes i en menor mesura la britànica, potser per a fer-se perdonar el fet de ser de fora; per contra, les dues irlandeses aprofiten l'efecte “casolà” i venen a un preu més elevat, fins a un 47% si es calcula la diferència entre Aldi i SuperValu.

De tota manera, SuperValu ha restat validesa a l'estudi, no només perquè l'hagi encarregat Aldi sinó perquè, segons SuperValu, les comparacions no eren entre productes iguals, sobretot amb relació a la qualitat; a més, també es va incloure alguns vals de descompte que van distorsionar tot l'exercici. Així doncs, SuperValu considera que l'estudi no és acurat i assegura que canviant algunes variants, com els productes seleccionats per al cistell mostra, la cadena té una millor relació qualitat-preu que els seus competidors.

Font: Newstalk

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt