Una botiga accepta un val regal emès l'any 1995

Una botiga accepta un val regal emès l'any 1995 val regal de cal McKenna Man / Foto: McKenna Man via FB

La majoria de vals de descompte o regal actuals caduquen al cap d'un any o en alguns casos, com les targetes One4All que es poden fer servir a milers d'establiments associats a aquesta marca propietat d'An Post, a partir d'un any es va restant 1,45 euros cada mes; no és així a cal McKenna Man, una botiga familiar de roba d'home situada al carrer Earl de Dundalk (Comtat de Louth), on els vals no tenen cap data de caducitat i on aquesta setmana van acceptar-ne un d'emès el març del 1995 que, probablement, ha passat aquests 23 anys al fons d'un calaix esperant una oportunitat.

Evidentment, tenint en compte que l'Euro no va implementar-se fins al primer de gener del 2002, el val era en lliures irlandeses, popularment conegudes com a “punts” (“pound” en gaèlic), més concretament seixanta, que van ser convertides a setanta-sis euros. Segons Conor McKenna, a les seves botigues, a Dundalk, Drogheda (Comtat de Louth) i Navan (Comtat de Meath), els vals no caduquen i estan molt contents de poder-los bescanviar independentment de l'any d'emissió.

D'altra banda i segons les dades que el Banc Central publica anualment, els “punts” continuen sortint del fons dels calaixos i de les butxaques d'abrics vells, tot i que cada vegada en quantitats més petites. Normalment els porten a bescanviar al Banc Central, atès que no hi ha cap data límit per a fer-ho, però durant els dies més foscos de la crisi i a fi d'incentivar la venda, hi havia botigues que acceptaven “punts” com a mètode de pagament.

Font: Irish Times

Foto original

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt